Telefoonnummer

0227-234 411

Email

info@enzos-duurzame-installatietechniek.nl

Openingstijden

Ma-vr: 08:00-17:00

Luxor glas glas zonnepanelen

Veiligheid glas/glas zonnepanelen

Glas glas zonnepanelen hebben geen folie op de achterzijde van de panelen maar een extra laag glas. Glas brandt niet waardoor de veiligheid als je kijkt naar brandgevaar bij dubbel glas panelen een stuk hoger is. De kans op kortsluiting door beschadiging van de panelen is ook een stuk lager 

Rendement glas/glas Zonnepanelen

Dankzij de hoge weerstand tegen mechanische beschadigingen  zal een glas/glas paneel vele male minder snel degraderen dan een glas/folie paneel. Dit is ook waarom de producenten hiervan een hogere opbrengstgarantie kunnen garanderen tot wel 87% na 30 jaar. Ondanks de hogere prijs zult u na een aantal jaar een hoger rendement hebben op de glas panelen dan op een folie paneel. De panelen zijn vrijwel ongevoelig voor micro cracks, dit zijn ontzichtbare beschadigingen welke na verloop van tijd verergeren en het rendement van de panelen negatief beïnvloeden.

Prijs?

De prijs van deze panelen ligt wat hoger dan bij glas folie panelen maar dit verschil in prijs wordt na een aantal jaar weer goedgemaakt doordat ze een hogere energieopbrengst blijven geven. Het zal tussen de € 30,- en €70,- per zonnepaneel schelen afhankelijk welk merk en type u op het dak wenst te hebben.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *